Rustbehandling af biler

En rustbehandling af din bil betyder, at dennes levetid bliver betragteligt længere, end den ville være, hvis bilen ingen rustbeskyttelse havde fået! Du undgår at bilen bliver, så rusten af styrken i bilen svækkes, som crashtest har vist. En rustbehandling vil også mindske CO2 udledningen, idet en ny bil koster klimaet mellem 10.000 til 15.000 kg CO2 at producere.

Både Teknologisk Institut og FDM anbefaler rustbehandling til alle biler - se hvorfor og tryk på linket.

Play Video

Det meget fugtige klima, som Danmark byder på, gør at der dannes store mængder kondensvand inde i bilens hulrum og på jernkonstruktionen hele året rundt. Biler ruster, fordi jernet går i forbindelse med vand og ilt. Salt er ikke årsagen til rust, men virker som en katalysator eller "forstærker", så rustdannelsen sker hurtigere. Desuden har rust gunstige vilkår ved temperaturer omkring 12 grader - så biler ruster altså mest, når det ikke er vinter, modsat af hvad mange tror.

Når bilens overflader er våde eller fugtige i længere tid ad gangen, går ilten og vandet i forbindelse med jernet - og så opstår der rust. Til at starte med vil rusten vise sig som små plamager, men ubehandlet vil de angrebne områder vokse indtil der er hul hele vejen igennem metallet.

Tryk på linket og læs mere om hvorfor rustbehandling er nødvendigt.

Stop spredningen med rustbeskyttelse

Er ét område først blevet ramt af rust, kan det hurtigt sprede sig til andre dele af bilen og dermed forringe bilens levetid markant. Der vil derfor være behov for at udføre en rustbehandling på bilen for at stoppe rustens spredning.

Er din bil allerede kraftigt ramt af rust, kan det være svært at få bugt med. I nogle tilfælde kan bilen endda være så hårdt ramt, at der er opstået såkaldt gennemtæring. Det betyder, at der er gået hul - og så skal der decideret reparationsarbejde til for at få undervognen intakt igen. Her kommer man altså ikke langt for 10.000 kr.

Få foretaget en rustbehandling hurtigst muligt

Som udgangspunkt anbefaler vi altid vores kunder at få Rustbehandling af døre og hulrumforetaget en rustbehandling af deres nye bil så hurtigt som muligt. Helst inden den tages i brug.

Allerede når bilen ruller ud på de danske veje, begynder påvirkningen fra vand, snavs og salt nemlig.

Med en brugt bil er det naturligvis ikke muligt og har bilen haft flere ejere, kan det være svært at finde ud, af hvor hyppigt bilen er blevet rustbehandlet og om de anbefalede intervaller er blevet fulgt.

Skulle du være uheldig at have købt en brugt bil, der er ramt af rust, findes der dog også en form for rustbehandling, der kan stoppe rustens spredning.

Denne behandling er en smule mere omfattende end den almindelige beskyttelse og det er derfor økonomisk en god investering at forebygge fremfor at udbedre - hvis du har muligheden.

Book tid til undervognsbehandling af din bil her

Klik på knappen og book en tid til en undervognsbehandling af din bil.

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Mens vi giver din bil en en undervognsbehandling har du i øvrigt mulighed for at låne en bil eller en cykel, så du kan komme rundt som du plejer. Du oplyser bare dit eventuelle behov for dette, når du booker.

Rustbehandling er vigtig både sommer og vinter

Det danske vejr er noget af det mest nedbrydende i verden, hvad angår biler og andre køretøjers undervogne. Fugtigheden trænger nemlig ind i bilens karrosseri hele året rundt - også om sommeren.

Det resulterer som regel i mindre rustangreb allerede i de første par år efter, den nye bil er kommet ud at køre på de danske veje. Derfor er det vigtigt at få foretaget en rustbehandling af bilen hurtigst muligt efter levering fra forhandleren.

Særligt hvis du har købt en minibil, kan det være en god idé. En af grundene til at bilerne er billige er nemlig, at der nogle steder er blevet sparet på udstyr og andre dele. En af de ting, der ofte er mangelfulde på minibiler er netop rustbeskyttelsen. Læs om rustbeskyttelse af minibiler.

En god investering - især på nye biler

Du tænker måske, at du lige har brugt mange penge på at investere i en ny bil, og du måske derfor vil vente med at bruge yderligere penge. Men får du udført en undervognsbehandling af bilen med det samme efter levering fra forhandleren, vil bilen blive mere modstandsdygtig over for fremtidige rustangreb.

Det vil komme til at betyde, at du samlet set skal igennem færre rustbehandlinger af bilen i forhold til, hvis du venter med at få den behandlet. Vælger du samtidig et undervognscenter med lang holdbarhed og garanti på behandlingerne, kan du yderligere spare penge i løbet af den tid, du ejer bilen.

Hvis du vil maksimere bilens levetid, anbefaler vi, at du får foretaget en professionel rustbeskyttelse af undervognen. Så opnår du den bedste og mest grundige beskyttelse.

Rustbehandling af biler med kraftige rustangreb

Hvis din bil allerede er hårdt ramt af rust, udfører vi hos Fyns Undervognscenter en såkaldt specialbehandling, der er særligt velegnet til biler med kraftige rustangreb.

Denne rustbehandling er yderst grundig og vi benytter fugttrængende beskyttelsesmidler, der leder fugten væk i stedet for at indkapsle den.

Bilen får efter endt behandling med rustbeskyttelse lov til at hærde natten over, hvorefter processen gentages to gange for at sikre den bedst mulige effekt.

Til sidst påføres et olie/voksbaseret slidlag, der beskytter det anvendte rustbeskyttelsesmiddel. Hvis din bil er ramt af et kraftigt rustangreb, kan du kontakte os for at høre mere om, hvilken behandling, der vil være den rette for din bil, samt hvad der kan betale sig.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med reparationsarbejde hos en pladesmed, inden vi kan påbegynde den egentlige rustbehandling.

Derfor vil vi gerne se bilen inden - og med vores gratis rustkontrol er det omkostningsfrit for dig.

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig?

Beskyt din bil med en grundig undervognsbehandling

De danske vintre er ikke sjove for en bils undervogn, når der saltes over det hele. Samtidig kan salten være svær at skylle af - og kører du din bil i vaskehal og vælger en undervognskylning, risikerer du ovenikøbet at den værdifulde rustbeskyttelse også tager skade.

Derfor er det utroligt vigtigt, at man har en ordentlig rustbehandling af sin bil, så saltet slet ikke får mulighed for at påvirke undervognen. En rustbehandling danner nemlig en beskyttende hinde, der sørger for saltet ikke får kontakt til bilens metal.

På den måde kan man gardere sig mod mange af de rustskader, der kan komme på bilen. Det er dog vigtigt, at rustbeskyttelsen udføres ordentligt – og altid af en professionel.

Er behandlingen ikke udført omhyggeligt og korrekt, har den nemlig slet ikke den gavnlige effekt, som ønsket. Fyns Undervognscenter har specialiseret sig i at lave rustbehandling af biler, så du kan trygt sende din bil over til os.

Rustbehandling reducerer støj

Det er ikke kun bilens fysiske helbred, som forbedres ved udførelse af en rustbehandling af bilen. Som en sidegevinst kan bilen komme til at støje mindre efter behandlingen. Men du kan også tilkøbe ekstra støjdæmpning, som er billigere, når bilen alligevel skal rustbehandles.

Rustbehandlingen går nemlig ind og isolerer de lyde, som småsten og dæk normalt sender ind i kabinen. Ofte giver en rustbehandling af bilen endda en forbedring på så mange decibel, at man tydeligt vil kunne høre en forbedring.

Vil du have en pris på undervognsbehandling af din bil?

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Ønsker du en pris på en undervognsbehandling? Ring på telefon 66 17 13 00 eller book en tid via knappen øverst i menuen.

Du kan også sende en mail til kontakt@fynsundervognscenter.dk. Vi svarer dig så hurtigt vi kan, så din bil kan køre velbeskyttet rundt på vejene.