Sammenligning af rustbeskyttelse

tectyllogo ny

Vi får næsten dagligt spørgsmålet – hvilket rustbeskyttelsesprodukt er det bedste? Er det Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol eller nogle af de ukendte mærker?

Sandheden er, at rustbeskyttelsesproduktet ikke er det vigtigste, selvom nogle er klart”bedre” end andre! Hvordan kan det være?

Bedste produkt til rustbeskyttelse

Svaret er, at hvad hjælper det at have det bedste produkt, hvis arbejdet ikke udføres korrekt

- hvad hjælper et godt produkt, hvis sprøjtemanden eller sprøjtedamen ikke sprøjter samtlige skjulte hulrum i bilen

– hvad hjælper et godt produkt, hvis produkterne og udstyret ikke anvendes rigtigt

– hvad hjælper et godt produkt, hvis der rustbeskyttes uden på skidt, og det falder af igen?

Kort sagt, så skal forarbejdet og rustbeskyttelsesarbejdet udføres korrekt.

  1. Uddannet, motiveret, samt erfarent personale.
  2. Der skal være tid til at kunne udføre arbejdet ordentligt hver eneste gang.
  3. Sprøjteudstyr og værktøj skal passe til de pågældende produkter.
  4. Indgående kendskab til hvilke produkter, der skal og kan anvendes sammen og på hvilke materialer.
Rustkontrol af undervogn

Prisen på arbejdet

Ovenstående punkter betyder også, at prisen på arbejdet ikke er det billigste, idet dygtige medarbejdere er dyrere, og fordi tid koster penge. Så hvis man vil have værdi for pengene, så skal du sørge for, at prisen ikke er det afgørende. Husk på, at du ikke har en chance for at kontrollere om din bil er rustbeskyttet effektivt og med de dertil hørende produkter! Der er ingen garanti for, at bilen er behandlet ordentligt, fordi det løber produkt ud af døre og klapper!

Vi har mere end 40 års erfaring i antirust-branchen, hvor fokus altid har været på den højeste kvalitet, den bedste service, hensynet til miljøet, samt værdi for vores kunder – vi har aldrig gået på kompromis. Det er også derfor, at vi har opnået 0 fejl på samtlige stikprøvekontrollerede biler udført af Teknologisk Institut de sidste 12 år i træk, som formentlig de eneste i Danmark.

Alle produkter er testede

Vi har arbejdet med både Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol igennem tiden, fordi vi ville kunne give vores kunder de produkter, som de efterspurgte. Så derfor ved vi i praksis, hvad vi taler om, når vi siger, at produktet ikke er det vigtigste!

Der går en masse historier om, at noget er tyndt og noget er sort og falder af i flager, men meget af den snak stammer tilbage fra 1980’erne, og der er sket meget siden da…

Alle producenter af Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol har både tynde hulrumsprodukter og kraftigere slidlagsprodukter, hvor de konventionelle produkter består af olie, voks og opløsningsmidler i et eller andet forhold – nogle er udelukkende oliebaseret og andre udelukkende voksbaseret – nogle både olie og voksbaseret – nogle med mange opløsningsmidler og andre med mindre opløsningsmidler. Desuden med forskelligt indhold af additiver (tilsætning for at opnå bestemte egenskaber).

Opløsningsmidler

Opløsningsmidlerne tjener som transportmiddel og gør produktet tyndtflydende, så det kan trænge inde i samlinger og sprækker – størstedelen af opløsningsmidlerne fordamper inden for få timer. Voksindholdet har til formål at gøre produktet mere modstandsdygtigt overfor slid og man kan sige at det giver produktet ”noget krop”, så det fylder og binder bedre. Additiver er tilsætning, som kan giver produkterne mange forskellige egenskaber, og opskrifterne på sammensætningen fra både Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol er aldeles hemmelige, samt forskellige.

Dette betyder i praksis, at der kan være stor forskel på hvor gode, hvor effektive og hvor slidstærke Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol er ift. hinanden og hvor godt de modvirker rust.

Det første man bør sikre sig er, om produkterne er godkendt af Teknologisk Institut og derfor om de er testet efter de svenske eller finske standarder indenfor området:

  • Det betyder at hulrumsprodukter skal være afprøvet i henhold til, og opfylder, svensk standard SS 186511 eller finsk standard SFS 4086.
  • For slidlagsprodukter til bundbehandling gælder, at de også er afprøvet i henhold til, og opfylder, svensk standard SS 186512 eller finsk standard SFS 4087.

Hvis der er testet efter ovenstående standarder, så har man sikkerhed for, at produkterne virker efter hensigten, dog er der stadig forskel mellem også de godkendte produkter.

Vi anvender i dag udelukkende Tectyl, der er produceret af Valvoline og som er godkendt efter netop disse standarder. Det er vores og din sikkerhed for, at de virker rustbeskyttende og at de besidder de rette egenskaber.

Mest miljøvenlige produkter

Tectyl’s produkter er markedets mest miljøvenlige og med mindst opløsningsmidler. Desuden også den producent med langt det største udvalg af produkter til et hvert formål og alle brancher. Med Tectyl kan vi både behandle biler med de konventionelle produkter, dog med langt mindre opløsningsmidler, men også behandlinger helt uden opløsningsmidler, som de eneste i branchen.

Vi har valgt Tectyl pga. den bedste kvalitet, mest miljøvenlige, samt største udvalg, med produkter til et hvert formål.

Nu vender vi tilbage til spørgsmålet fra starten… Hvilket rustbeskyttelsesprodukt er det bedste? Med vores erfaring i praksis er Tectyl i dag det bedste valg, og hvis man samtidig har de bedste sprøjtefolk ansat, så får man også den bedste rustbeskyttelse til sin bil – det giver værdi for vores kunder og os selv.

Herunder finder du et sammenligningsskema for henholdsvis rustbeskyttelse fra Tectyl, Dinitrol, Suvo, Tektrol, Pava, Mercasol, så det bliver lidt mere overskueligt.

Sammenligning af rustbeskyttelsesprodukter

Tectyl Dinitrol Suvo Mercasol Tektrol Pava
Produkter godkendt af Teknologisk Institut÷
Behandling helt uden opløsningsmidler÷÷÷÷÷
Kæden er tilsluttet Teknologisk Instituts kontrol ordning÷÷÷÷
Holdbarhed 4 år imellem genbehandling÷÷÷÷
Traditionel olie/voks rustbeskyttelse
Vandbaseret rustbeskyttelse÷÷÷÷÷
Lugtfrit÷÷÷÷÷
Drypfrit÷÷÷÷÷
Kan anvendes sammen med andre mærker
Størst udvalg af produkter÷÷÷÷÷
Tilbyder støjdæmpning helt uden opløsningsmidler÷÷÷÷÷
Produceres af Valvoline÷÷÷÷÷
Har produkter til både nye og gamle biler