Hvad koster en undervognsbehandling og rustbeskyttelse?

Pris på undervognsbehandling og rustbeskyttelse er som regel, det første folk spørger om, og det er naturligvis helt på sin plads!

Men Teknologisk Institut og FDM udtaler: "Hvis man indhenter tilbud på pris fra flere rustbeskyttelsescentre, så er det vigtigt, at du sikrer dig, at den oplyste pris på undervognsbehandling og rustbeskyttelse også dækker over samme rustbehandling - arbejdet skal udføres korrekt, ellers er  det spild af penge"

Fra DR kontant: Ekspert udtaler, at billig undervognsbehandling ikke er pengene værd! Læs artiklen her
Teknologisk Institut: "Stil disse krav til dit undervognscenter"

Undervognsbehandling pris?

Prisen på undervognsbehandling og rustbeskyttelse bør ikke være den afgørende faktor for valg af undervognscenter, for det er vigtigste er, at arbejdet udføres ordentligt - ellers virker rustbehandlingen ikke!

Derfor er vi hos Fyns Undervognscenter i Odense testet og kontrolleret af Teknologisk Institut med 0 fejl på samtlige stikprøvekontrollerede biler - for nu 13. år i træk, som formentlig de eneste i Danmark. Vi er samtidig også stikprøvekontrolleret af FDM. Læs mere om test af undervognsbehandling og bedste undervognsbehandling.

Selvom vi ikke tilbyder undervognsbehandling og rustbeskyttelse til lav pris, så sparer du faktisk 20-50%, idet vores behandlinger har en holdbarhed op til 4 år inden genbehandling er nødvendig, dog forudsat at bilen ikke i forvejen er rusten. Så vi ender måske alligevel med at kunne levere den billigste pris på undervognsbehandling på Fyn eller måske i hele Danmark, fordi det bliver billigst pr. år i længden?

Vi giver rabat på undervognsbehandling til medlemmer af FDM, COOP, ældresagen og LogBuy. Rabatten fremgår i vores bookingsystem - tryk på knappen herunder for at se: Hvad koster en undervognsbehandling?

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig!

Kvalitet vigtigere end undervognsbehandlingens pris

Det er vigtigt, at der bruges tid på forberedelse, adskillelse, afrensning og med erfarne, samt motiverede og uddannede sprøjteteknikere, for ellers er det ligegyldigt, om man har fået et billigt tilbud eller billigste pris på undervognsbehandling, rustbeskyttelse eller tectylbehandling fra Tectyl, Dinitrol, Suvo, Pava, Mercasol eller Tektrol og om man sparer flere tusinde kroner.

Du risikerer, at din bil ikke rustbehandlesHvad koster en undervognsbehandling? alle steder samt med produkter, der ikke er godkendt, som rustbeskyttelse - derfor ruster bilen alligevel, fabriksgarantien bortfalder og værkstedets forsikring dækker ikke, idet der er anvendt ukurant rustbeskyttelse til lavpris. Hvis bilen alligevel ruster, og der skal udbedres rustskader, samt gennemtæringer, så kommer man ikke langt for 10.000 kr!

Du risikerer yderligere, at bilen rustbeskyttes på sikkerhedskomponenter, såsom selestramere, airbagsensorer, bremser og anden sikkerhedselektronik, der bevirker, at sikkerhedsudstyret bliver sat ud af funktion. Så når du tænker, hvad koster en undervognsbehandling, eller hvad er prisen på en undervognsbehandling og rustbeskyttelse, så bør du sikre dig, at dit undervognscenter gør det ordentligt, så pris og kvalitet hænger sammen!

Konkurrencen på pris for undervognsbehandling og antirustbehandling er meget hård, og derfor presser det nogle undervognscentre til at spare på erfarne, dygtige medarbejdere og tidsforbruget på hver enkelt bil reduceres kraftigt. Nogle sprøjteteknikere aflønnes på akkord, så de får et fast beløb pr. bil - det giver billig arbejdskraft og undervognbehandlingens pris kan holdes helt i bund. Men der er stor risiko for, at kvaliteten bliver derefter, og man har som kunde ingen chance for at kontrollere om arbejdet er gjort ordentligt!

Derfor er det ærgerligt at vælge undervognsbehandling udelukkende efter prisen, for det kan blive dyrt i sidste ende. For at gøre forvirringen komplet er det heller ingen garanti at vælge efter den dyreste pris. For der findes også udbydere af undervognsbehandling, der ikke er har viljen eller evnen til at yde den bedste kvalitet, men alligevel tager den højeste pris.

Fra DR KONTANT

- Ekspert fra Teknologisk Institut: "Billig undervognsbehandling er ikke pengene værd":

DR Kontant - "Billig undervognsbehanding er ikke pengene værd"

Fra Teknologisk Institut

Billig undervognsbehandling kan betyde falsk tryghed og koste dig mange penge

Konkurrencen på rustbeskyttelse er ekstremt hård, og derfor kan der hurtigt gå inflation i udbuddet af rabatter og lave priser... Det betyder desværre ret ofte, at der ikke er tid til at udføre rustbeskyttelsen ordentligt, samt have erfarne medarbejdere ansat, og så er pengene på undervognsbehandling i mange tilfælde spildt.

Teknologisk Institut anbefaler, som minimum, at stille disse krav til undervognscenter:

Tectyl rustbehandling – din garanti for kvalitet

Som en del af Tectyl-kæden garanterer vi, at din bil får den bedst mulige rustbehandling og at du får den bedste pris på undervognsbehandling. Herunder er en beskrivelse af den grundige gennemgang, som din bil får ved en typisk undervognsbehandling hos os.

 • Alle dækplader, inderskærme og hjul afmonteres inden afrensning og rustbeskyttelse
 • Bilen afrenses med vand under højt tryk
 • Bilen varmeluft-tørres i en professionelt og højeffektivt anlæg
 • Der bores ikke huller i bilen – dette undgår vi ved adskillelse (hvis det ikke er muligt at komme i et hulrum vha. adskillelse, så anbefaler vi at bore – alternativet er værre)
 • Behandling foretages efter specielt sprøjtediagram
 • Behandling af alle hulrum i over- og undervogn
 • Behandling med tyndt rustbeskyttelsesprodukt på hele undervognen
 • Behandling med tykkere rustbeskyttelsesprodukt på hele undervognen
 • Behandling med slidlag på hele undervognen
 • Montering af dækplader og inderskærme, samt hjul
 • Bilen klargøres til aflevering
 • Bilen er nyvasket
 • Inden bilen afleveres til dig får du en grundig overlevering
 • Du kan tilmelde din bil til stikprøvekontrol herunder, lige efter den er blevet behandlet:
  Tilmelding til stikprøvekontrol hos: Teknologisk Institut - klik her
  Tilmelding til stikprøvekontrol hos: FDM - klik her

Se fremgangsmåden hos Fyns Undervognscenter i detaljer, samt billeder: Sådan undervognsbehandler vi

Den grundige gennemgang af din bil hos Fyns Undervognscenter gør, at du får et meget højt serviceniveau, kombineret med en god pris på undervognsbehandling. Hos os får du altså hele pakken, og der er intet du skal bekymre dig om, hverken forud for, under og efter undervognsbehandlingen. Læs mere om undervognsbehandling med Tectyl

Vil du have en pris på undervognsbehandling af din bil?

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Ønsker du en pris på en undervognsbehandling? Ring på telefon 66 17 13 00 eller book en tid via knappen øverst i menuen.

Du kan også sende en mail til kontakt@fynsundervognscenter.dk. Vi svarer dig så hurtigt vi kan, så din bil kan køre velbeskyttet rundt på vejene.

Hvordan sammenligner man bedst priser på undervognsbehandling?

Hvad koster enSammenligning af priser på undervognsbehandling undervognsbehandling? Det er et svært spørgsmål, for undervognsbehandlinger findes i mange udgaver og forskellige kvaliteter. Nogle produkter på markedet er ikke godkendt til formålet, og mange centre er ikke tilmeldt nogen form for godkendt kontrolordning.

Derfor er prisen på en undervognsbehandling svær at sammenligne.

Prisen afspejler som oftest det arbejde, der bliver udført på bilen, og ikke mindst kvaliteten af arbejdet. Kort sagt er det en blanding af veludført arbejde, godkendte produkter og kvalificeret arbejdskraft, der bestemmer hvad en rustbeskyttelse skal koste.

Hos Fyns Undervognscenter anvender vi udelukkende godkendte produkter, udstyr og behandlingsmetoder. Desuden har vi tilsammen mere end 100 års erfaring med rustbeskyttelse af biler. Vi arbejder ud fra devisen om, at med kvalitet, god service og ærlighed, når man længst! Derudover har vi været kontrolleret af Teknologisk Institut i mere end 20 år.

Så vær varsom med kun at spørge: Hvad koster en undervognsbehandling? Spørg også: Hvad får jeg for pengene? Og hvad koster det at lade være?

Sammenligning af diverse rustbeskyttelsesmærker: Sammenligning af rustbeskyttelse

Derfor er vores rustbeskyttelse bedst til prisen

Det kan være svært for den almindelige kunde at se forskel på en korrekt udført behandling og en mangelfuld behandling. Derfor kan en sammenligning af priser være en svær størrelse. Det er derfor vigtigt, at man ikke kun kigger på prisen, men i højere grad ser på kvaliteten af det udførte arbejde.

Det man bl.a. kan sikre sig ved at vælge et center som er underlagt en uvildig kontrol af Teknologisk Institut. Teknologisk Instituts kontrol ordning er den skrappeste i rustbeskyttelsesbranchen. I modsætning til FDM’s kontrolordning, så har vi som undervognscenter nemlig ingen indflydelse på, hvilke biler der udtrækkes til kontrol. Læs mere om Teknologisk Institut’s godkendelseskriterier her www.teknologisk.dk

Vi ser desværre i stigende grad eksempler på dårligt udført arbejde, som bærer præg af, at det er gået alt for stærkt. Måske har man ikke brugt den fornødne tid til at afmontere bundplader og inderskærme med videre pga. en billig prissætning,

Den største udfordring i dag er at få adskilt bilerne korrekt og tilstrækkeligt. Det er voldsomt tidkrævende, da nye biler er udstyret med flere plastik bundplader, plastikinderskærme og andre former for afdækning end tidligere.

Hvis ikke bilen bliver adskilt tilstrækkeligt, kan man hverken rengøre eller rustbehandle bilen korrekt. Der findes samtidig en masse skjulte hulrum, som man kun kan tilgå ved adskillelse eller ved at bore et hul.

Med andre ord kan en billig rustbeskyttelse af bilen ende med at blive alt for dyr, idet bilen efterfølgende vil begynde at ruste. Derfor har vi været tilsluttet kontrolordningen VKO-R fra Teknologisk Institut i mere end 20 år.

Denne ordning sikrer, at der anvendes de rette produkter, rette udstyr og ikke mindst de rette metoder. Holdbarheden og måden vi gør det på er kontrolleret, og vores behandlinger kan holde i op til 4 år. Det er den længste holdbarhed man finder i branchen.

Det afspejler, at vi udfører vores arbejde i høj kvalitet, og vi giver samtidig op til 30 års garanti.

Når du stiller spørgsmålet “Hvad koster en undervognsbehandling?” til os, svarer vi derfor: Ikke ret meget, i forhold til hvad vi giver dig for pengene – og hvad du sparer i fremtidige reparationer af din undervogn.

Book tid til undervognsbehandling af din bil her

Klik på knappen og book en tid til en undervognsbehandling af din bil.

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Mens vi giver din bil en en undervognsbehandling har du i øvrigt mulighed for at låne en bil eller en cykel, så du kan komme rundt som du plejer. Du oplyser bare dit eventuelle behov for dette, når du booker.

Pas på deals

Mange bilejere er i tidens løb blevet fristet af diverse dealsPas på deals og undervognsbehandlinger som er at finde på nettet og andre steder. Men desværre får man også, hvad man betaler for.

Vælger man en billig rustbeskyttelse til sin bil, f.eks. i prisniveauet 2000-3000 kr. eller rabatter på 30%-40%-50%, så får man kort sagt en rustbeskyttelse, som svarer til prisen. Det er en opfattelse som Teknologisk Institut deler Teknologisk Institut siger: Pas på rabatter, der er for gode til at være sande - læs mere her

Det største arbejde i en undervognsbehandling ligger som tidligere nævnt i forarbejdetaltså demontering af inderskærme, bundplader, bundpropper samt afrensning og varmlufttørring. Alt sammen noget, der koster arbejdstimer for værkstedet. Vil man holde prisen lav, må man spare på disse timer, hvormed afmonteringen bliver mangelfuld. Og så bliver en billig undervognsbehandling i værste fald ganske enkelt værdiløs. Så hvis man kun spørger om, hvad koster en undervognsbehandling – så kan det blive dyrt i sidste ende.

Antirust-produkterne kan nemlig ikke binde på skidt og snavs, og hvis demonteringen ikke finder sted, er det ikke muligt at rengøre og behandle ordentligt bag disse. Derfor skal man altid sikre sig, at der udleveres dokumentation i form af fotos, som viser adskillelsen på netop din bil.

Det er også vigtigt, at man som undervognscentercenter har adgang til godkendte og professionelle sprøjtediagrammer, samt har forstand på hvordan man læser dem korrekt.

Et sprøjtediagram viser nemlig, udover de skjulte hulrum, hvor eksempelvis airbagsensorer og selestrammere sidder – og hvis disse påføres rustbeskyttelse, kan deres funktion blive ødelagt. Det harderfor også en stor sikkerhedsmæssig betydning, at der sprøjtes efter et modelspecifikt sprøjteskema.

Læs mere om sprøjtediagrammer her

Undervognsbehandling uden borehuller

Et andet vigtigt parameter er, hvorledes der bores huller i bilen eller ej. Mange bilfabrikanters garanti bortfalder ganske enkelt, hvis der bores i bilen

Hos Fyns Undervognscenter borer vi ikke Borehuller rustbeskyttelsei bilerne. Vi adskiller i stedet for, og det tager meget lang tid. Alle originale propper afmonteres, så vi kan rustbehandle samtlige hulrum i bilerne. Det er altså i langt de fleste tilfælde IKKE nødvendigt at bore huller, men det er tidskrævende at undgå borehuller.

Derfor er der også nogle i antirust-branchen, der argumenterer for at borehuller er nødvendigt! Med et lavere tidsforbrug kan man nemlig også holde priserne lave – på bekostning af kvaliteten og kundeoplevelsen.

Derudover er der mange bilforhandlere som også gerne vil sælge en undervognsbehandling, både når du køber ny bil eller har bilen til service. Hvis man får en behandling ”med i prisen” når man køber en ny bil, er det vigtigt at huske, at det sjældent er den bedste behandling, der gives væk.

Det man også skal holde sig for øje er, at jo flere der skal have en del af kagen, jo mindre er der tilbage til det egentlige arbejde. Derfor skal man se sig godt for og være med i beslutningen om, hvor bilen skal undervognsbehandles.

Netop derfor vil vi hos Fyns Undervognscenter ikke være med til at sælge billige behandlinger til forhandlere. De forhandlere og automekanikere, som vi har samarbejde med, får præcis den samme gode behandling som alle vores andre kunder. Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og udbyder derfor ikke vores behandlinger til deal pris.

Man skal derfor være meget varsom med kun at spørge om: Hvad koster en undervognsbehandling?

En besparelse her og nu, er ikke en god løsning i længden

Der er stor forskel på holdbarheden af de forskellige produkter på markedet, samt de metoder man anvender. Som før nævnt er nogle produkter godkendte, mens andre ikke er.

Hvis man vil være sikker på at få sin bil rustbehandlet med et produkt som er godkendt til formålet, skal man vælge et center som udelukkende anvender antirust-produkter godkendt af Teknologisk Institut.

Indholdet af opløsningsmidler i midlerne varierer i øvrigt meget. Mens nogle rustbeskyttelsesprodukter indeholder over 50% opløsningsmiddel, tilbyder Tectyl som de eneste på markedet, produkter helt uden opløsningsmiddel.

Produkter med lavt indhold af opløsningsmidler er generelt dyrere, men de holder også længere, lugter ikke så meget og drypper typisk heller ikke.

Hos Fyns Undervognscenter anvender vi produkter fra Tectyl. Tectyl’s produkter er markedets absolut mest miljøvenlige, med et minimum af opløsningsmidler – helt ned til 2%. Det betyder, at vi kan tilbyde behandlinger, der holder længere, ikke lugter så meget som de traditionelle produkter og stort set ikke drypper.

Vidste du, at rustbeskyttelse er bæredygtigt - læs mere? Det sparer nemlig klimaet for store mængder CO2 udledning, når bilerne holder længere! Så man skal ikke kun spørge til undervognsbehandling pris, men også tænke på, hvad det koster klimaet.

Vi tilbyder behandlinger med helt op til 4 års holdbarhed. Det er dobbelt så længe som andre i branchen. Så hvad koster en undervognsbehandling hos os? Du sparer mellem 20-50% pr. år, idet vores behandlinger holder længere.

Det vil sige, at hvis man køber en billigere undervognsbehandling her og nu, bliver det hurtigt meget dyrere i længden, fordi bilen hurtigere skal efterbehandles. Omregnet i pris pr. år er vi derfor slet ikke dyre.

Læs mere om Fyns Undervognscenter her

Hvad koster en undervognsbehandling
af netop min bil?

Hvad koster en undervognsbehandling? Da vores priser varierer i forhold til bilmodel, samt hvilken behandling bilen skal have, vil vi anbefale at vi tager en snak om det over telefonen.

Vi tilbyder også en gratis rustkontrol, så vi sammen kan vurdere, hvilken behandling bilen har behov for.

Ældre biler, som ikke har fået behandling før, vil I nogle tilfælde have behov for en specialbehandling. Det kan vi dog først se, når vi får bilen på liften og kommer ind under den. Derfor er det altid en god idé at kontrollere ældre biler inden behandling. På den måde sikrer vi, at bilen får den rette behandling, og du derfor ikke køber “katten i sækken”.

Konklusionen er derfor, at hvis du vil sammenligne priser på undervognsbehandling, bliver du nødt til at kigge lidt dybere. Du bør bruge tid på at undersøge og evt. kontakte det pågældende center, og sikre dig at ovenstående retningslinjer bliver overholdt. Hvad koster en undervognsbehandling? Tryk på knappen herunder, og se hvad en undervognsbehandling koster hos os, og du er også altid velkommen til at ringe eller skrive!

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig?

Ofte stillede spørgsmål

til hvad en undervognsbehandling koster

Hvad koster en undervognsbehandling?

Det afhænger af hvilken bil der er tale om. Du kan finde pris og booke online på siden her, eller du kan skrive eller ringe – du bestemmer.

Er det svært at sammenligne priser på undervognsbehandling?

Ja det er meget svært! Konkurrencen er hård og derfor skal man sikre sig at undervognscenteret bruger den nødvendige tid på arbejdet, samt om behandlingen dækker det samme? Vi har papir på vores kvalitet!

Hvad betyder det, hvis undervognsbehandlingen ikke udføres ordentligt?

Hvis personalet ikke afrenser, tørrer og rustbeskytter bilen korrekt, vil der opstå rust i pågældende område – disse rustreparationer koster sjældent mindre end 10.000 kr. og nogle gange er det billigere at kassere bilen.

Hvorfor bør alle biler undervognsbehandles?

I Danmark har vi et af verdens værste klimaer for biler og rustdannelse. Høj luftfugtighed hele året rundt og brugen af vejsalt i vintermånederne er den værste cocktail for en bil. Rust er uundgåeligt uden ekstra undervognsbehandling.

Hvor tit skal min bil undervognsbehandles?

Vi tilbyder en behandling med 4 års holdbarhed, forudsat at bilen ikke er rusten. Mange undervognscentre tilbyder kun behandlinger med 2 eller 3 års holdbarhed, og det bliver dyrere pr. år. Tal med os om, hvad der er bedst til netop din bil og dit kørselsbehov.

Hvornår på året er det bedst at undervognsbehandle?

Vi kan rustbeskytte din bil hele året rundt, idet vi har de rette faciliteter til formålet. Forår og sommer har vi dog bedre kapacitet til at hjælpe dig og finde en tid, der passer i din kalender.

Undervognsbehandling pris

 3 års komplet rustbeskyttelse 4 års komplet rustbeskyttelse 4 års komplet miljøbehandling Støjdæmpning Rustkontrol
Audi A14.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
BMW Z14.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
Chevrolet Spark4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Chrysler Stratus5.095 kr.5.595 kr.6.195 kr.2.450 kr.0 kr.
Citroen C14.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Dacia Dokker4.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
Dodge Nitro5.695 kr.6.195 kr.6.795 kr.2.450 kr.0 kr.
Fiat 5004.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Ford Ka4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Honda Civic4.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
Hyundai I204.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Jaguar5.695 kr.6.195 kr.6.795 kr.2.450 kr.0 kr.
Kia Picanto4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Lancia Delta5.095 kr.5.595 kr.6.195 kr.2.450 kr.0 kr.
Lexus5.295 kr.5.795 kr.6.395 kr.2.450 kr.0 kr.
Mazda 24.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
Mercedes GLA5.295 kr.5.795 kr.6.395 kr.2.450 kr.0 kr.
Mini Cooper4.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Mitsubishi Colt4.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Nissan Micra4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Opel Corsa4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Peugeot 1074.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Porche 9115.295 kr.5.795 kr.6.395 kr.2.450 kr.0 kr.
Renault Twingo4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Rover S1004.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Saab 9005.095 kr.5.595 kr.6.195 kr.2.450 kr.0 kr.
Seat Mii4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Skoda Octavia5.295 kr.5.795 kr.6.395 kr.2.450 kr.0 kr.
Smart4.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
Ssang Yong5.995 kr.6.495 kr.7.095 kr.2.550 kr.0 kr.
Subaru Leone4.495 kr.4.995 kr.5.595 kr.2.250 kr.0 kr.
Suzuki Splash4.195 kr.4.695 kr.5.295 kr.2.150 kr.0 kr.
Tesla 35.095 kr.5.595 kr.6.195 kr.2.450 kr.0 kr.
Toyota Avensis5.295 kr.5.795 kr.6.395 kr.2.450 kr.0 kr.
Volvo S404.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.
VW Golf 54.795 kr.5.295 kr.5.895 kr.2.350 kr.0 kr.