Behandling imod rust

Behandling imod rust øger ikke bare bilens levetid, men også din køreglæde!
Vi giver 30 års garanti på vores behandling imod rust under forudsætning af, at bilen behandles fra den er ny. Har du en bil, som ikke er ny, er du velkommen til at få den tjekket hos os. Herefter vurderer vi, om den kan tages i garanti.

Hvad er rust, og hvordan virker en behandling imod rust?

Rust er en betegnelse for den kemiske reaktion, der kan opstå mellem jern, ilt og vand. Rust har normalt en rødlig og gullig farve, men kan også gå helt hen i en brun næsten sort farve.

Det er altså ofte meget tydeligt, når din bil er angrebet af rust. Så du kan ret nemt se, når din bil trænger til en behandling imod rust.

Rust er dog ikke et problem på grund af farveændringen. Rusten gør metallet så skrøbeligt, at det efterhånden vil løsne sig og rive sig løs i rustfarvede flager. Da en bil i høj grad er lavet af metal, kan rust give både sikkerhedsmæssige og økonomiske problemer.

Rust er derfor noget, der bør tages meget seriøst, så husk jævnligt at give din bil behandling imod rust.

Hvordan opstår rust?

Rust, og behovet for behandling imod rust, opstår som sagt, når jern, ilt og vand har mulighed for at reagere med hinanden.

I langt de fleste tilfælde vil det være, når vand over en periode ligger på et stykke metal. Ilten i vandet vil her gå i forbindelse med jernet i metallet, og derefter begynde at danne rust.

Når der først er opstået rust, så kan det sprede sig videre derfra – og behandlingen imod rust begynder at haste.

Det er derfor vigtigt, at få foretaget en god og grundig behandling imod rust. Det er vigtigt, at alle hjørner og kanter af bilen bliver behandlet.

Rustbeskyttelse af biler virker på den måde, at det beskytter jernet mod ilt og vand, hvorved den kemiske reaktion undgås. Ved hjælp af denne behandling imod rust, kan ilten ikke komme ind og påvirke metallet, og dermed heller ikke danne rust.

Er der først kommet rust, så kan det dog sprede sig derfra, da rustbeskyttelsen ikke går ind i selve metallet, men ligger udenpå. Det er derfor meget vigtigt, at behandling imod rust bliver foretaget ekstra grundigt.

På den måde sikres det, at ilt, vand og jern ikke kan reagere med hinanden - herved undgår man rustdannelsen.

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig?

Professionel behandling imod rust

Hos Fyns Undervognscenter har vi mere end 40 års erfaring med behandling imod rust, undervognsbehandling og rustbeskyttelse af biler. Vi giver hele 30 års garanti på nye biler, som vi udført den forebyggende behandling imod rust, som rustbeskyttelse er.

Vi kan yde den lange garanti, fordi du med behandling imod rust hos Fyns undervognscenter får den absolut bedste behandling imod rust hver eneste gang!

Vil du gerne høre mere omkring behandling imod rust og rustbeskyttelse, så er du meget velkommen til at ringe til os eller udfylde kontaktformularen ude i højre side.

Få altid en behandling imod rust

Rust ses desværre på rigtig mange biler, fordi folk ikke får foretaget en behandling, der kan forebygge rust.

Det er utrolig vigtigt, at man giver sin bil en god grundig behandling imod rust. Hvis du gerne vil forlænge din bils levetid yderligere, bør du følge vores anvisninger om at få foretaget en behandling imod rust med tre- fire års mellemrum.

Den præcise anbefaling af, hvor ofte din bil bør få foretaget en behandling, afhænger af bilens alder. Det er altså meget risikabelt ikke at lade sin bil undervognsbehandle, og det er næsten det samme, som at byde rusten velkommen.

Så husk at få din bil rustbeskyttet med det samme, før det er for sent.

Book tid til undervognsbehandling af din bil her

Klik på knappen og book en tid til en undervognsbehandling af din bil.

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Mens vi giver din bil en en undervognsbehandling har du i øvrigt mulighed for at låne en bil eller en cykel, så du kan komme rundt som du plejer. Du oplyser bare dit eventuelle behov for dette, når du booker.

Ofte stillede spørgsmål

til behandling imod rust

Hvorfor ruster jern?

Der sker en kemisk reaktion hvor vand og ilt går sammen med jernet, der begynder at ruste(korrodere), således jernet nedbrydes og forsvinder stille og roligt. Der skal være vand og ilt tilstede samtidig ellers kan det ikke lade sig gøre – når man rustbeskytter forhindrer man lige netop dette.

Skal rustbeskyttelse dryppe og løbe for at det virker rustbeskyttende?

Nej det er helt forkert! Tectyl’s produkter drypper ikke længere. De er testet efter iso-standarderne indenfor området, så virkningen er dokumenteret. Stort set alle andre udbydere har produkter, der drypper og lugter meget.

Lugter bilen efter rustbeskyttelse hos Fyns Undervognscenter?

Tectyl hulrumsprodukt som vi anvender er helt lugtfrit og indeholder kun 2% opløsningsmidler. Derfor lugter bilen ikke inde i kabinen og lugten af ny bil bevares. Udenfor bilen vil man stadig kunne lugte behandlingen, hvis du vælger en 3 eller 4 års komplet rustbeskyttelse. Men vælger du en 4 års komplet miljøbehandling, så har du en lugt og drypfri bil - helt uden opløsningsmidler.