Bedste undervognsbehandling på Fyn

Få foretaget den bedste rustbeskyttelse hos Fyns Undervognscenter.

For 12. år i træk er vi kåret som Fyns bedste undervognsbehandling, hvilket skyldes vores store dedikation til at levere fejlfrie behandlinger til vores kunder. Du kan derfor have tillid til at du får det du betaler for, når du er kunde hos os.

Book her

Hvilken rustbeskyttelse er så den bedste? Det er et af de spørgsmål, der går igen, når kunderne første gang kontakter os. Det er også et udtryk for, at det er svært at vælge hvilken rustbeskyttelse, der er den bedste.

Derfor er det fornuftigt at tale med flere rustbeskyttelsescentre vedrørende pris, behandlingsmetoder, holdbarhed, samt om pågældende center er godkendt via uvildig kontrolinstans. På den måde kan man få en fornemmelse af, om det pågældende undervognscenter er seriøst, samt om priserne dækker over samme behandlingstype, holdbarhed, samt kvalitet. Men pas på alle siger naturligvis, at de er de bedste...

Læs mere om vores behandlingstyper

Hvis rustbeskyttelsescenteret er seriøst og besidder de rette kompetencer, vil det være i stand til at give dig den rette rådgivning.

Teknologisk Institut anbefaler, at man som forbruger, sikrer sig følgende:

 • Fotodokumentation for afmontering af inderskærme og afdækninger i vognbunden
 • Afrensning ved højtryksspuling med varmt vand samt efterfølgende tørring
 • Brug af sprøjteskema, som sikrer at behandling udføres de rigtige steder uden at skade bilen
 • Brug af godkendt rustbeskyttelsesprodukt
 • Underlagt en UVILDIG kontrolordning. Teknologisk Instituts ordning er den eneste uvildige.

Læs mere om Teknologisk Instituts anbefalinger

Mange spørger også til holdbarheden af behandlingen – altså hvornår skal bilen genbehandles? Det er klart, at hvis der er tale om en rusten bil, så skal bilen behandles oftere end vi normalt anbefaler. Det vil være en individuel vurdering af pågældende bil fra gang til gang.

Hvis der er tale om biler, der ikke er rustne, så tilbyder vi en behandlingstype med 4 års holdbarhed. Så lang holdbarhed kan man kun tilbyde med den bedste rustbeskyttelse. Den lange holdbarhed vil gøre det meget billigt pr. år sammenlignet med behandlinger, der eksempelvis kun holder i 2 eller 3 år.

Vi anbefaler, som Teknologisk Institut og FDM, at alle biler rustbeskyttes fra ny, da det vil forlænge levetiden og forhøje gensalgsværdien. Forebyggelse er bedre og billigere end helbredelse…

Det danske klima giver rust i biler særdeles gode vækstbetingelser. Dette skyldes høj luftfugtighed året rundt med skiftende temperaturer – herved opstår der kondens i og på bilerne. I modsætning til hvad mange tror, så ruster biler altså ligeså meget om sommeren, som om vinteren. For at jern kan ruste, skal der vand (fugt) og ilt til metal. Når bilen rustbeskyttes, så sikres det, at vand og ilt ikke kommer i forbindelse med metallet på bilen – rust undgås!

Fordele ved at anvende Tectyl

Vær opmærksom på, at udførelsen er vigtigere end produktets navn - det hjælper ikke noget med den bedste rustbeskyttelse, hvis bilen kun behandles delvist! Det er en opfattelse som både FDM og Teknologisk Institut bakker op omkring.

Dog bør man altid vælge et rustbeskyttelsesprodukt, der er godkendt af Teknologisk Institut. Det betyder at produktet enten er godkendt og testet jævnfør svensk eller finsk standard (de skrappeste indenfor rustbeskyttelsesområdet) – herved sikres det, at produkterne lever op til forskellige egenskaber, som indtrængningsevne, kuldesprødhed og en masse andre egenskaber. Kort sagt, at de virker rust- beskyttende. Der er kun 4 godkendte produkter i Danmark og Tectyl er en af dem.

Alle Tectyl’s produkter er testet efter disse standarder, og det er din garanti for at produkterne er de bedste.

Vi anvender i dag Tectyls produkter af følgende årsager:

 • Godkendt af Teknologisk Institut
 • Markedets mest miljørigtige rustbeskyttelse
 • Længere holdbarhed
 • Lugter og drypper minimalt
 • Det største udvalg af produkter til ethvert formål
 • Kan arbejde sammen med alle andre rustbeskyttelsesprodukter på markedet

Læs mere om sammenligning af rustbeskyttelses-produkter:

https://fynsundervognscenter.dk/sammenligning/

Uvildig kontrolordning indenfor rustbeskyttelse

Den bedste rustbeskyttelse opnås ved at vælge det seriøse undervognscenter. Men hvordan finder man det, når alle siger, at de tilbyder ”verdens bedste rustbeskyttelse”?

Teknologisk Institut tilbyder en kontrolordning kaldet VKO-R til rustbeskyttelsesbranchen. Denne kontrolinstans er den eneste uvildige i Danmark og testresultatet kan ikke påvirkes. Desuden er det ikke kun behandlingernes kvalitet, der undersøges, men også undervognscenterets udstyr og orden generelt.

Teknologisk Institut indkalder to gange om året biler til stikprøvekontrol ved at kontakte kunden direkte – kunden er med hele vejen igennem kontrollen, og der udfærdiges en rapport for hver enkelt bil.

Til oplysning er FDM’s kontrolordning IKKE uvildig, idet FDM selv sælger rustbeskyttelse. De udførte test hos FDM er ikke nødvendigvis stikprøvekontroller, hvilket gør, at der kan ”snydes” med kun at sende de gode undervognsbehandlede biler til kontrol! Yderligere bliver pågældende undervognscenter ikke smidt ud af ordningen, hvis der gentagne gange begås fejl.

Fyns Undervognscenter ApS har været medlem af Teknologisk Instituts kontrolordning, indenfor rustbeskyttelse af biler i mere end 20 år. Vi har 0 fejl på samtlige stikprøvekontrollerede biler, der bliver kontrolleret på omkring 30 punkter pr. bil.

Hvordan udfører vi den bedste rustbeskyttelse hos Fyns Undervognscenter i Odense

Vi kan beskrive rustbehandlingen i 4 processer

 1. Forberedelse og afrensning
 2. Den bedste rustbeskyttelse udføres
 3. Kvalitetskontrol
 4. Klargøring, vask og aflevering

Forberedelse og afrensning

Først sørger vi for, at Interiør afdækkes, hvor der kommer beskyttelsesfolie på rat, gearstang og førersæde, samt påfører lakbeskyttelse på lakerede flader.

Dernæst køres bilen på lift, hvor alle hjul, inderskærme og bundplader bliver afmonteret – bremser afdækkes med plastik, således at bremserne ikke tager skade. Herefter afrenses bilen ekstremt grundigt med varmt vand under højtryk. Vi udfører altid rustkontrol og kontakter kunden, hvis en anden type behandling er at foretrække. Til slut køres bilen i tørrekabine, så bilen er knas tør, inden den egentlige rustbeskyttelse udføres.

Ovenstående proces er altafgørende for, at den bedste rustbeskyttelse opnås. Hvis forberedelse og rengøring ikke er udført efter alle kunstens regler, så er den efterfølgende rustbeskyttelse værdiløs! For det første kan man ikke rustbeskytte udenpå skidt og snavs. For det andet kan man ikke se, hvor man rustbeskytter, hvis man ikke får afmonteret hjul, inderskærme og bundplader.

Den bedste rustbeskyttelse udføres

Sprøjteskemaet for pågældende bil findes frem. Sprøjteskemaet angiver, hvor bilen skal rustbeskyttes, samt, hvor der bestemt ikke må sprøjtes af hensyn til airbag-sensorer, selestrammere og andet sikkerhedsudstyr. Desuden angiver skemaet, hvordan vi kan komme ind i alle hulrum uden at bore huller i din bil, hvorved fabriksgarantien bevares.

Alle hulrum (døre, vanger, stolper mm.) i bilens øvre og nedre del rustbeskyttes med et tyndt penetrerende, samt vandfortrængende TECTYL produkt. Dette produkt indeholder maksimalt 2% opløsningsmidler, hvilket bevirker, at det har en ekstrem lang holdbarhed. Desuden lugter og drypper det minimalt.

Vognbunden behandles først med to forskellige typer tyndt penetrerende og fugtfortrængende TECTYL produkter. Til slut påføres et kraftigt TECTYL slidlagsprodukt, der beskytter de to tynde rustbeskyttende produkter mod at slides af. Slidlaget er ikke rustbeskyttende i sig selv og må aldrig stå alene.

Kvalitetskontrol

Efter endt undervognsbehandling og rustbeskyttelse af både hulrum og undervogn udfører vi kvalitetskontrol. På den måde sikrer vi, at vi ikke har overset noget, og herved sikres den bedste rustbeskyttelse.

Klargøring, vask og aflevering

Når der er udført kvalitetskontrol af rustbeskyttelsen, samler vi bilen igen. Hjul monteres og fastspænding foregår vha. momentnøgler – det er meget vigtigt af hensyn til din sikkerhed. Inderskærme, afdækning mm. monteres og vi sikrer, at alt monteres, som det skal.

Herefter påføres der skånsom sæbe på bilen, hvorefter den vaskes, så den står nyvasket efter endt rustbeskyttelse. Dernæst aftørres alle kanter, døre og vinduer.

Vi udleverer fotodokumentation på, at adskillelse har fundet sted, samt billeder af de fejl og rustne områder, så vi har fundet under rustkontrollen.

Du får udleveret garanti-/sprøjtebevis, der angiver, hvornår det er tid til genbehandling, samt garantibestemmelser.

Du bliver gjort opmærksom på, at du kan melde din bil til stikprøvekontrol hos Teknologisk Institut. Hvis du bliver udtrukket, så kan du deltage i kontrollen af din bil, sammen med Teknologisk Institut – Teknologisk instituts kontrolordning er gennemført som stikprøvekontroller, hvor vi som undervognscenter ikke kan påvirke, hvilke biler der udtrækkes.

Denne kontrolordning er den eneste uvildige kontrolordning inden for rustbeskyttelsesbranchen.

Tilmelding til stikprøvekontrol hos Teknologisk Institut

Her kan du læse mere om, hvordan vi rustbeskytter din bil:

https://fynsundervognscenter.dk/sadan-undervognsbehandler-vi/

Adskiller I bilerne inden rustbeskyttelse?

Ja, vi demonterer altid alle plastikskjold, udstødningsskjold, inderskærme og hjul – dette fotodokumenteres!

Borer I huller i bilerne?

Nej vi borer som udgangspunkt ikke i bilerne – dog borer vi et hul, hvis vi ikke kan komme til pågældende hulrum ad andre veje – det er trods alt bedre end det ruster!

Hvad er forskellen på en 3 års og 4 års komplet rustbeskyttelse?

Den eneste forskel er, at ved en 3 års behandling, får den 2 lag i bunden (dobbeltbehandling) og ved en 4 års behandling, får den 3 lag i bunden (trippelbehandling). Hulrummene behandles på samme måde ved begge behandlingstyper – alt andet foregår på samme måde med adskillelse, afrensning, tørring fotodokumentation osv.

Dette spørger andre kunder om

Herunder kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål, men du skal være mere end velkommen med alle de spørgsmål du måtte have på tlf. 66171300 eller på e-mail kontakt@fynsundervognscenter.dk

Vigtigheden af den bedste undervognsbehandling

Undervognsbehandling-3Det er kraftigt anbefalet af Teknologisk Institut, at du får foretaget en rustbeskyttelse af din bil, især hvis du lever i Danmark. Det danske klima i vinterhalvåret medfører nemlig store mængder nedbør og dermed fugt, hvilket giver gode betingelser for dannelse af rust. Endvidere kan vejsalt fremme rustangrebet endnu mere, og der dannes typisk kondensvand i bilens diverse hulrum, hvilket også kan føre til rustdannelse. Derfor er det ret vigtigt for alle bilejere at få foretaget den bedste undervognsbehandling og rustbeskyttelse der findes, inden vinterens vejr kan gøre skade på din bil.

Rustbeskyttelse af ny bil

Hvis du lige har købt din bil, er det vigtigt, at du får foretaget en forebyggende rustbeskyttelse, hvilken vil forlænge bilens levetid markant. Du vil ikke mere skulle bekymre dig om rustskader på bilen, og du får en større køreglæde.

Rustbeskyttelse skal dog vedligeholdes og udføres regelmæssigt for at holde rusten nede. Hvis din bil bliver ramt af rustangreb, kan dette koste dig dyrt i længden, da skaderne kan være alt for store, inden du opdager dem. Rust kan angribe din bils undervogn og gennemtære de bærende dele samt andre indre dele, hvilket kan medføre, at bilen ikke kan gå gennem syn.

Vælger du den bedste undervognsbehandling på markedet, skal du regne med kun at skulle efterbehandle din bil hvert 3. eller 4. år.

Rustbeskyttelse af gammel bil

Hvis du lige har købt din bil, er det vigtigt, at du får foretaget en forebyggende rustbeskyttelse, hvilken vil forlænge bilens levetid markant. Du vil med den bedste undervognsbehandling således ikke mere skulle bekymre dig om rustskader på bilen, og du får en større køreglæde. Rustbeskyttelse skal vedligeholdes og udføres regelmæssigt for at holde rusten nede. Hvis din bil bliver ramt af rustangreb, kan dette koste dig dyrt i længden, da skaderne kan være alt for store, inden du opdager dem. Rust kan angribe din bils undervogn og gennemtære de bærende dele samt andre indre dele, hvilket kan medføre, at bilen ikke kan gå gennem syn.

  Skal vi kontakte dig?

  Den bedste undervognsbehandling ligger i udførelsen

  Hos Fyns Undervognscenter har vi gennem tiden anvendt både Pava, Dinitrol, Mercasol, Suvo, Tektrol og Tectyl til vores undervognsbehandlinger. Det skyldes, at vi har rustbeskyttet for alle bilforhandlere i Odense og omegn. Det har givet os en del erfaring med rustbeskyttelse generelt.

  Tidligere var det udbredt, at de forskellige bilfabrikanter selv havde krav til, hvilket rustbeskyttelsesmiddel deres biler skulle behandles med. Derfor tilbød vi dengang en række forskellige produkter - men vi benyttede naturligvis altid den samme metode og grundighed uanset mærke.

  Helt generelt kan siges, at alle produkter til undervognsbehandling er sammensat af olie/voks i et givent forhold - med større eller mindre mængder opløsningsmidler. Alle har produkter har dog grundlæggende de samme egenskaber i forhold til at forhindre ilt og vand i at reagere med metallet - og dermed forebygge rust.

  Uanset om der anvendes Pava, Dinitrol, Mercasol, Suvo, Tektrol eller Tectyl. Den bedste undervognsbehandling ligger således ikke i produktet, men i selve grundigheden under udførelse af arbejdet.

  Det er med andre ord ikke selve produktet, der gør den største forskel - men populært sagt i stedet manden, der udfører arbejdet.

  Læs mere om sammenligning af de forskellige rustbeskyttelses-mærker her: Sammenligning af rustbeskyttelse

  Udførsel af den bedste undervognsbehandling og rustbeskyttelse

  Fyns-bedste-undervognsbehandlingVi udfører den bedste undervognsbehandling og rustbeskyttelse ved at bruge kvalitetsprodukter fra Tectyl. Vi arbejder grundigt og medtænker alle de nødvendige trin for at sikre, at arbejdet er helt gennemført, og resultatet holder! Det er eksempelvis vigtigt, at hele undervognen rengøres ordentligt og tørres effektivt, inklusiv i alle hulrummene, inden rustbehandlingen af bilen kan påbegyndes. Bilens dæk og fælge skal også tages af først, for at nå ind til alle de skjulte steder på bilen. Inden behandlingen kan gå i gang, giver vi også din bil en omgang lakbeskyttelse på lakerede overflader, så din bil ikke tager skader af vores rustbeskyttelsesprodukter.

  Det er også vigtigt, at man ikke udfører behandlingen på alle diverse steder på bilen. En ekspert i den bedste undervognsbehandling ved, at der ikke skal behandles på nogle steder i bilen af hensyn til elektriske komponenter osv. Endvidere udfører vi behandlingen både udenpå bilen og indefra ved at bore nogle huller, hvorfra vi kan sprøjte med Tectyl rustfjernings- og fugtfortrængende produkter. Efter arbejdet udfylder vi alle de borede huller med gummipropper og giver bilen en omgang vask, så den er så god som ny.

  Hvorfor er rustbeskyttelse en del af god bilpleje?

  Undervognsbehandling-4-300x200Rustbeskyttelse af bilen er især vigtig, når man bor i Danmark. Du ved nok allerede, at din bil nemt samler fugt, snavs og vejsalt om vinteren. Desuden er der en relativ høj luftfugtighed i Danmark året rundt pga. meget nedbør. Det er alle disse ting, som bidrager til, at din bils karosseri, lak og undervogn bliver beskadiget og ruster.

  Hvis bilens undervogn ruster, kan det forårsage andre skader på din bil, som kan involvere sikkerhedsrisici. For eksempel kan rusten på længere sigt gennemtære andre dele som bremserør, fjedertårne, stødabsorberingsbjælker, døre, stolper osv. Rustskader kan senere hen føre til større konsekvenser og blive meget dyrt i reparation, hvis nogle af skaderne ikke opdages, når bilen er til service eller syn.

  Selvom det er godt for undervognen at få vasket snavs væk en gang imellem, er det ikke nok til, at man på sigt kan holde rusten væk. Det kræver også den bedste undervognsbehandling på markedet. Derfor er det i høj grad nødvendigt, at du til tider giver din bil rustbeskyttelse. FDM og Teknologisk Institut anbefaler også kraftigt, at man rustbeskytter sin bil så hurtigt som muligt, og gerne helst lige efter man har købt den. På den måde vil du helt bestemt sikre dig en længere levetid for din bil.

  Fyns Undervognscenter giver dig den bedste undervognsbehandling og den bedste rustbeskyttelse

  Når vinteren står for døren, eller når du har købt dig en ny bil, skal du ikke tøve med at sende din bil til os for at få foretaget en undervognsbehandling eller en rustbeskyttelse. Vi kan nemlig garantere dig den bedste undervognsbehandling med et topprofessionelt stykke arbejde og et resultat, som holder længe.

  Vi sørger for at skræddersy den bedste behandlingsform, som lige netop dækker din bils behov for behandling. Endvidere tilbyder vi 30 års garanti på vores undervognsbehandlinger af nye biler, da vi ved, at vores arbejde holder! Det eneste krav for garantien er dog, at bilen skal behandles mindst hvert fjerde år hos os. Kontakt os i dag gennem kontaktformularen på siden, eller ring på tlf.: 66 17 13 00.

  Book her