Hvor lang tid tager en undervognsbehandling

Vi møder dagligt spørgsmålet: "hvor lang tid tager en undervognsbehandling?"

Der vil altid være forskel i tidsforbruget på en undervognsbehandling afhængig af hvilken bilmodel, der er tale om. Det spiller også ind, om det pågældende undervognscenter bruger den nødvendige tid på forberedelse, samt om de har erfaring. Det er heller ikke ligegyldigt, hvilke produkter der anvendes, for det er vigtigt, at det er rustbeskyttende produkter, der sprøjtes på som de første lag. Hvis arbejdet ikke udføres korrekt, så virker rustbeskyttelsen simpelthen ikke!

Så hvor lang tid tager en undervognsbehandling?

Biler i dag har mange bundplader, inderskærme og anden afdækning samt hjul, der skal afmonteres inden korrekt afrensning og varmelufttørring, inden rustbehandlingen kan udføres. Som grundregel er dyre biler mere "pakket ind" end biler i den billigere ende. Det er helt afgørende for prisen på en undervognsbehandling, hvor meget tid der skal bruges på adskillelse og efterfølgende montering.

Det er forarbejdet med adskillelse og afrensning, der tager tiden, og det er derfor også det, der oftest snydes med, hvis man får tilbudt en billig eller billigere undervognsbehandling.

Hos Fyns Undervognscenter tager en undervognsbehandling ca. et døgn. Vi har det rette udstyr til at tørre bilerne med efter afrensning og vi har personale med mange års erfaring. Det er, faktorer som er afgørende for, hvor lang tid en undervognsbehandling tager. Vi anbefaler, at bilen står hos os natten over, så bundprodukterne kan nå at hærde, inden den skal modstå en evt. våd vejbane.

Processen

Ved en korrekt udført undervognsbehandling skal bilen igennem flere processer. Så hvis man tilbydes at kunne hente sin bil efter få timer, er én eller flere af processerne helt sikkert blevet udeladt.

Først og fremmest er det er vigtigt, at bilen bliver adskilt tilstrækkeligt. Det vil sige, at bundplader, bundskjold, inderskærme, hjul og gummipropper afmonteres helt. Derefter skal bilen afrenses med varmt vand under højtryk. Springes denne proces over, kan man ikke behandle tilstrækkeligt bag inderskærme og anden plastafdækning i bunden. Hvis der ikke afrenses tilstrækkeligt med vand under højtryk, kan man ikke fjerne skidt og snavs ordentligt fra vognbunden. Behandling uden på snavs virker ikke og vil falde af efter kort tid – hvorefter der kan opstå rust.

Efter endt afrensning er det meget vigtigt, at bilen er helt tør inden den egentlige rustbeskyttelse. Dette opnås kun ved at varmlufttørre bilen med et hertil professionelt indrettet tørreanlæg. Rustbeskyttelsen kan ikke binde uden på vand og vil herefter slippe igen – herved kan der dannes rust.

Det er ligeledes vigtigt, at borehuller undgås i for eksempel døre, klapper og paneler. Hvis der bores i bilen, frafalder en del af fabrikkens garanti og der vil samtidig være risiko for rustdannelse omkring de borede huller. Derfor er vi hos Fyns Undervognscenter meget omhyggelige med at få adskilt bilerne tilstrækkeligt, så borehuller undgås – denne adskillelse er meget tidskrævende.

Vi har udført rustbeskyttelse på den måde i mange år med stor succes og de sidste 12 år i træk med fejlfrie kontroller fra Teknologisk Institut.

Se processen i billeder her

Rustbeskyttelse forlænger din bils levetid

Det danske klima med dets høje luftfugtighed samt svingende temperaturer er gunstige betingelser for rust hele året rundt. Derfor er det nødvendigt at rustbeskytte sin bil for at forlænge levetiden samt for at undgå store og dyre rustreparationer.

Bilens karrosseri svækkes ved rustangreb, derfor er det af sikkerhedsmæssige årsager en god idé at give bilen en rustbeskyttelse, når den er helt ny. På den måde opnår man;

Det længste behandlingsinterval, hvilket gør det billigere pr. år
Bilen bliver mere sikker at køre i, idet konstruktionen ikke svækkes
Bilen vil have en højere gensalgsværdi og dyre rustreparationer undgås
Yderligere er det skånsomt for miljøet, at bilerne holder så længe som muligt.

Derfor skal du vælge Fyns Undervognscenter

Hos Fyns Undervognscenter er vi eksperter i rustbeskyttelse, vi har mere end 40 års erfaring med undervognsbehandling af biler. Vi anvender markedets mest miljøvenlige produkter. Vores personale har tilsammen over 100 års erfaring.

Dygtige og erfarne medarbejdere, godkendte produkter og korrekt udstyr er kernen til en fejlfri undervognsbehandling.

Vi har i mere end 20 år været underlagt Danmarks skrappeste og i øvrigt eneste uvildige kontrolordning, som varetages af Teknologisk Institut.

Kort sagt er Fyns Undervognscenter det rette valg, hvis du vil have værdi for pengene.

Læs mere om vores erfaring med rustbeskyttelse her

Få et gratis rusteftersyn af dit køretøj

Er du i tvivl om, hvorvidt din bil trænger til rustbeskyttelse, tilbyder vi et gratis rusteftersyn. Dette er helt uforpligtende, men giver indsigt i bilens tilstand uanset alder. Efter en sådan kontrol er vi i stand til at vejlede i behandlingstype og interval.

Denne kontrol kan bookes på vores hjemmeside:
https://fynsundervognscenter.dk/gratis-rustkontrol/ eller ved at kontakte os på tlf. 66171300

Er rustbeskyttelse nødvendig?

Book her

Hvor lang tid tager en undervognsbehandling??

Den tager fra den ene morgen til den næste - altså et døgn. Så er produkterne hærdet forsvarligt op, så de ikke risikerer at "falde af" i regnvejr.

Hvordan kommer jeg hjem fra jer?

Vi tilbyder en låne/lejebil og en gratis og moderne lånecykel med hjelm, lås og lys.

Drypper det på fliserne i min indkørsel?

Nej - vi bruger moderne Tectyl produkter, der ikek drypper - i modsætning til mange andre produkter på markedet.