Hvor lang tid tager en undervognsbehandling?

Vi møder dagligt spørgsmålet: "hvor lang tid tager en undervognsbehandling og rustbeskyttelse?".
Hos Fyns Undervognscenter tager en 3- og 4 års komplet rustbeskyttelse 1 døgn - i kombination med en støjdæmpning 2 døgn. En 4 års komplet miljøbehandling tager 2 døgn, uanset om det er i kombination med en støjdæmpning eller ej. En gratis rustkontrol tager ca. 30 minutter.

Undervognsbehandling: Hvor lang tid tager det?

Der vil altid være forskel i tidsforbruget på en undervognsbehandling afhængig af hvilken bilmodel, der er tale om. En mindre bil tager mindre tid at rustbeskytte end en større bil, og derfor er mindre biler også billigere at rustbeskytte end større biler.

Inden en bil kan rustbeskyttes, så er det altafgørende at plastikafdækning og plastikskjold i undervognen bliver demonteret, så jernet under plastikskjold kan blive behandlet. Derefter er det ligeså afgørende, at undervognen afrenses med varmt vand under højtryk, således vi får alt skidt, snavs og løs undervognsbehandling fjernet. Rustbeskyttelse uden på skidt og snavs virker ikke, og det falder af! Når bilens undervogn er blevet afrenset med vand, så er det vigtigt at den er 100% tør inden den egentlige rustbehandling - hvis bunden ikke er helt tør, så falder rustbeskyttelse simplethen af! Hos Fyns undervognscenter har vi et professionelt varmeluft-tørringsanlæg til formålet, og derfor kan vi udføre behandlinger på 1 døgn!

Nogle centre skal have bilerne i 2-3 døgn, og så skyldes det som regel, at de ikke har et ordentligt tørreanlæg - nogle centre vil gerne have bilerne flere dage, så de nemmere at planlægge og flytte rundt på, hvornår bilerne skal rustbeskyttes. Hos Fyns undervognscenter har vi valgt at optimere, samt at planlægge vores processer og udstyr, så vores kunder skal undvære deres bil mindst muligt, imens vi undervognsbehandler. Så har du svaret på, hvor lang tid en undervognsbehandling og rustbeskyttelse tager hos os...

Hvis du gerne vil læse om hele processen i detaljer, så kan du læse mere her: Sådan rustbeskytter vi din bil.

Det spiller også ind, om det pågældende undervognscenter bruger den nødvendige tid på forberedelse, samt om de har erfaring. Det er heller ikke ligegyldigt, hvilke produkter der anvendes, for det er vigtigt, at det er rustbeskyttende produkter, der sprøjtes på som de første lag. Hvis arbejdet ikke udføres korrekt, så virker rustbeskyttelsen simpelthen ikke!

Det er vigtigt, at du sikrer dig at forberedelse, adskillelse, afrensning, tørring og rutbeskyttelse udføres ordentligt, ellers er det spild af penge. Som minimum bør man sikre sig at undervognscenteret er tilsluttet en uvildig kontrolordning - så er man lidt på vej. Teknologisk Institut anbefaler at stille disse krav til dit rustbeskyttelsescenter.

Hos Fyns Undervognscenter i Odense er vi godkendt og stikprøvekontrolleret af både Teknologisk Institut og FDM på samme tid.

Vi har opnået 0 fejl på samtlige stikprøvekontrollerede biler de sidste 13 år i træk. Vores ansatte har meget lang erfaring hos os: Michael 38 år, Karsten 36 år og Jess 26 år, og det er jo det, der gør forskellen! Læs mere om Fyns Undervognscenter.

Læs mere om bedste rustbeskyttelse på Fyn

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig?

Så hvor lang tid tager en undervognsbehandling?

Biler i dag har mange bundplader, inderskærme og anden afdækning samt hjul, der skal afmonteres inden korrekt afrensning og varmelufttørring, inden rustbehandlingen kan udføres. Som grundregel er dyre biler mere "pakket ind" end biler i den billigere ende. Det er helt afgørende for prisen på en undervognsbehandling, hvor meget tid der skal bruges på adskillelse og efterfølgende montering.

Det er forarbejdet med adskillelse og afrensning, der tager tiden, og det er derfor også det, der oftest snydes med, hvis man får tilbudt en billig eller billigere undervognsbehandling.

Hos Fyns Undervognscenter tager en undervognsbehandling ca. et døgn. Vi har det rette udstyr til at tørre bilerne med efter afrensning og vi har personale med mange års erfaring. Det er, faktorer som er afgørende for, hvor lang tid en undervognsbehandling tager. Vi anbefaler, at bilen står hos os natten over, så bundprodukterne kan nå at hærde, inden den skal modstå en evt. våd vejbane.

Læs mere om vores erfaring med undervognsbehandling og rustbeskyttelse.

Rustbeskyttelses-processen tager tid

Ved en korrekt udført undervognsbehandling skal bilen igennem flere processer. Så hvis man tilbydes at kunne hente sin bil efter få timer, er én eller flere af rustbeskyttelses-processerne helt sikkert blevet udeladt. Processen med rustbeskyttelse tager lang tid!

Først og fremmest er det er vigtigt, at bilen bliver adskilt tilstrækkeligt. Det vil sige, at bundplader, bundskjold, inderskærme, hjul og gummipropper afmonteres helt. Derefter skal bilen afrenses med varmt vand under højtryk. Springes denne proces over, kan man ikke behandle tilstrækkeligt bag inderskærme og anden plastafdækning i bunden. Hvis der ikke afrenses tilstrækkeligt med vand under højtryk, kan man ikke fjerne skidt og snavs ordentligt fra vognbunden. Behandling uden på snavs virker ikke og vil falde af efter kort tid – hvorefter der kan opstå rust.

Efter endt afrensning er det meget vigtigt, at bilen er helt tør inden den egentlige rustbeskyttelse. Dette opnås kun ved at varmlufttørre bilen med et hertil professionelt indrettet tørreanlæg. Rustbeskyttelsen kan ikke binde uden på vand og vil herefter slippe igen – herved kan der dannes rust.

Det er ligeledes vigtigt, at borehuller undgås i for eksempel døre, klapper og paneler. Hvis der bores i bilen, frafalder en del af fabrikkens garanti og der vil samtidig være risiko for rustdannelse omkring de borede huller. Derfor er vi hos Fyns Undervognscenter meget omhyggelige med at få adskilt bilerne tilstrækkeligt, så borehuller undgås – denne adskillelse er meget tidskrævende.

Vi har udført rustbeskyttelse på den måde i mange år med stor succes og de sidste 10 år i træk med fejlfrie kontroller fra Teknologisk Institut.

Sådan rustbeskytter vi din bil - læs mere her

Book tid til undervognsbehandling af din bil her

Klik på knappen og book en tid til en undervognsbehandling af din bil.

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Mens vi giver din bil en en undervognsbehandling har du i øvrigt mulighed for at låne en bil eller en cykel, så du kan komme rundt som du plejer. Du oplyser bare dit eventuelle behov for dette, når du booker.

Rustbeskyttelse forlænger din bils levetid

Det danske klima med dets høje luftfugtighed samt svingende temperaturer er gunstige betingelser for rust hele året rundt. Derfor er det nødvendigt at rustbeskytte sin bil for at forlænge levetiden samt for at undgå store og dyre rustreparationer.

Bilens karrosseri svækkes ved rustangreb, derfor er det af sikkerhedsmæssige årsager en god idé at give bilen en rustbeskyttelse, når den er helt ny. På den måde opnår man;

Hos Fyns undervognscenter har vi det længste behandlingsinterval, hvilket gør det billigere pr. år og du sparer derfor imellem 20% og 50%, hvis du sammenligner med vores konkurrenter.
Bilen bliver mere sikker at køre i, idet konstruktionen ikke svækkes
Bilen vil have en højere gensalgsværdi og dyre rustreparationer undgås.
Yderligere er det skånsomt for miljøet, at bilerne holder så længe som muligt - det sparer klimaet for CO2!

Læs mere om hvorfor du bør rustbeskytte din bil.

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig!

Ofte stillede spørgsmål

til hvor lang tid tager en undervognsbehandling

Hvor lang tid tager en undervognsbehandling??

Den tager fra den ene morgen til den næste - altså et døgn. Så er produkterne hærdet forsvarligt op, så de ikke risikerer at "falde af" i regnvejr.

Hvordan kommer jeg hjem fra jer?

Vi tilbyder en låne/lejebil og en gratis og moderne lånecykel med hjelm, lås og lys.

Drypper det på fliserne i min indkørsel?

Nej - vi bruger moderne Tectyl produkter, der ikke drypper - i modsætning til mange andre produkter på markedet.