Undervognsbehandling af campingvogn

Derfor er det en god idé med undervognsbehandling af campingvogn.

En campingvogn kan være en dyr investering, og derfor kan det være en god idé at give den en undervognsbehandling, så den kan holde i mange år. Gensalgsværdien vil automatisk være højere på en undervognsbehandlet campingvogn, end en med rust i.

Campingvogne er typisk bygget op omkring et chassis, og disse er udsatte for rustangreb. Der er mange blotlagte vanger i bunden, og der er ingen bundplader til at skærme af for slid. Som regel er chassiset eller konstruktionen som selve vognen er bygget på af galvaniseret jern. Træ/finerpladerne der danner gulvet i en campingvogn blotlagte i undervognen. En rustbeskyttelse af din campingvogn, kan betale sig hvis du beholder den i mange år.

Det er vigtigt, at det kun er selve jernet i campingvognensUndervognsbehandlet campingvogn undervogn, der rustbeskyttes. Man må under ingen omstændigheder begynde at undervognsbehandle træ/finerpladerne i bunden. Dette skyldes at fugten fra træ/finerpladerne skal kunne komme ud nedefter, så de ikke rådner.

Med kvalitet, god service og ærlig kommer man længst.
Fyns bedste undervognsbehandling

Læs også om: Undervognsbehandling af autocamper

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig?

Ruster campingvogne?

Hvorfor ruster campingvogne? Campingvognens "understel" eller fundament er bygget af jern og dette er som regel varmgalvaniseret - det er det absolut bedste galvaniseringstype, der er meget rustbeskyttende, fordi det påsmeltede zinklag er tilpas tykt. Men zink er et metal der korrodere, som jern, når der er ilt og vand tilstede på overfladen samtidig. Dette vil, året rundt, være tilfældet, så længe campingvognen befinder sig i Danmark også selv om den er vinteropbevaret i en lade uden opvarmning. Så hvis der går længe nok, så er der ikke mere zink/galvanisering tilbage, og så har rusten direkte adgang til jernet under galvaniseringen. Så ja konstruktionen, som campingvognen er bygget overpå ruster på et tidspunkt.

Sådan undervognsbehandler vi campingvogne

Når vi undervognsbehandler og rustbeskytter enUndervognen på en campingvogn campingvogn, starter vi med at afmontere afdækning (hvis disse er til stede) og afrenser den med varmt vand, så skidt og snavs fjernes inden behandling. Derefter bliver bilen varmlufttørret indtil den er helt tør, ellers binder rustbeskyttelsen ikke ordentligt. Vi har forskellige behandlingstyper, både farveløst og med farme, som ikke er fedtet og som ikke lugter og drypper, samt helt uden opløsningsmidler. Vi tilbyder også traditionel rustbeskyttelse - det er helt op til dig.

Hos Fyns Undervognscenter er vi stikprøvekontrollereret af både Teknologisk Institut og FDM. Læs mere om Test af undervognsbehandling og vigtigheden af at arbejdet skal udføres ordentligt.

Kan man undervognsbehandle en gammel campingvogn?

Man kan sagtens undervognsbehandle og rustbeskytte en ældre campingvogn, det er sjældent for sent. Er der allerede opstået rustangreb, holder behandlingen ikke helt så længe, da vedhæftningsevnen er dårligere udenpå rust. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at give bilen en specialbehandling. Denne behandling tilbydes kun efter gennemgang af bilens stand, hvor du som kunde altid er med under hele kontrollen.

Læs mere om: Rustbeskyttelse af gammel bil

5 gode grunde til at vælge Fyns Undervognscenter

  • 1 Kontrolleret og godkendt af Teknologisk Institut igennem mere end 20 år.
  • 2 Markedets mest miljøvenlige produkter.
  • 3 Stor erfaring – vores medarbejdere har tilsammen mere end 100 års erfaring med rustbeskyttelse af biler.
  • 4 Altid fuld afmontering og afrensning inden behandling, samt fotodokumentation
  • 5 Vores behandlinger holder i op til 4 år.

Book tid til et gratis rusteftersyn

Er du i tvivl om standen på din brugte campingvogn, er du velkommen til at booke en gratis rustkontrol. Du er også altid velkommen, hvis du er i tvivl om undervognsbehandling og rustbeskyttelse til din campingvogn kan betale sig. Du kan trykke på knapperne herunder, så du kan komme i kontakt med os.

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig!

Ofte stillede spørgsmål

til undervognsbehandling af campingvogne

Ruster campingvogne?

Ja campingvogne ruster, hvis du har den længe nok. En campingvogn er galvaniseret, men når først galvaniseringen er korroderet, så har rusten direkte adgang til selve jernkonstruktionen.

Kan rustbeskyttelse af campingvogne betale sig?

Ja det kan det, hvis du har vognen længe nok, fordi der går noegt tid før end galvaniseringen er korroderet.