Undervognsbehandling af ny bil

Rustbeskyttelse er også vigtig, hvis din bil er ny - det anbefaler både Teknologisk Institut og FDM.

Nye biler ruster som alle andre biler, fordi de er bygget af jern og metal. Det danske klima får alle biler til at ruste pga. høj luftfugtighed hele året rundt , med skiftende temperaturer omkring 12 grader, vores luft er saltholdig, idet vi er omgivet af vand - rusten skelner ikke om det er jern på en ny eller en gammel bil. Så undervognsbehandling af ny bil er meget nødvendigt, hvis du vil undgå dyre rustreparationer, hvis du vil have en sikker bil, hvis du vil spare miljøet for CO2!

Læs mere om hvorfor rustbeskyttelse af en ny bil er bæredygtigt - klik her.

En forebyggende undervognsbehandling af en ny bil forlænger levetiden med flere år. De fleste bilfabrikanter har ganske vist garanti mod rust, men kun mod såkaldt gennemtæring. Læs her en grundig gennemgang af hvorfor du bør rustbeskytte din bil.

Det betyder, at denne garanti på en ny bil kun dækker, hvis rusten har fået så hårdt fat, at der er opstået huller eller andre skader i forbindelse med rustangrebet. Du kan derfor sagtens opleve, at en relativt ny bil bliver angrebet af rust, selvom der er en garanti.

Særligt de mindre biler, som er billige i anskaffelse, kan være hårdt udsatte. Det skyldes, at den lave pris også betyder besparelser i forbindelse med fremstillingen af bilen - og ét af de steder der spares er ofte på rustbeskyttelse fra fabrikkens side. En undervognsbehandling af en ny bil i mini-klassen er derfor særligt fordelagtig. læs mere om rustbeskyttelse af minibiler.

Med en undervognsbehandling af en ny bil, sikrer du nemlig bilen mod rustangreb - og holder du rustbeskyttelsen ved lige med regelmæssige efterbehandlinger, passer du godt på din bil. Det forlænger ikke blot bilens levetid: En velholdt bil uden rust har også en højere salgspris, hvis du på et tidspunkt gerne vil udskifte den med en ny.

Læs også om rustbeskyttelse af gammel bil.

 

Er du i tvivl om hvilken behandling du skal vælge til din bil, eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe dig!

Teknologisk Institut og FDM anbefaler
undervognsbehandlinger til nye biler

Det anbefales, at en ny bil får foretaget en undervognsbehandling, når man bor i Danmark. Her bliver bilerne nemlig udsat for lidt af hvert rent klimamæssigt. Læs om anbefalinger fra Teknologisk Institut og FDM.

Klimaet i vinterhalvåret medfører store mængder nedbør og dermed fugt, hvilket giver gode betingelser for dannelse af rust. Der dannes typisk også kondensvand i en ny bils forskellige hulrum, hvilket yderligere øger risikoen for forekomst af rust. Derudover kan saltningen af de danske veje også betyde, at saltet aflejrer sig på især undervognen. Noget der kan fremme rustangrebet endnu mere.

Det er derfor vigtigt, at en undervognsbehandling af en ny bil, sker hurtigst muligt efter købstidspunktet – jo før, jo bedre.

Ideelt foretages der en rustbehandling allerede inden, du afhenter en ny bil hos forhandleren, men har du ikke mulighed for dette – eller har du i første omgang fravalgt en undervognsbehandling – kan du dog sagtens få det klaret efter købet. Bedre sent end aldrig!

Professionel undervognsbehandling af ny bil

Hos Fyns Undervognscenter har vi tilsammen mere end 100 års erfaring med undervognsbehandling af nye biler.

Det betyder, at vi har ekspertisen til at udføre fejlfri behandlinger og vi er også for 13. år i træk blevet kåret som Fyns Bedste Undervognsbehandling. Derudover har vi 0-fejlmærkning fra Teknologisk Institut, hvilket er din garanti for en perfekt undervognsbehanding – hver gang.

Vi anvender kvalitetsprodukter fra Tectyl, arbejder grundigt og medtænker alle de nødvendige trin for at sikre, at arbejdet er helt gennemført, og resultatet holder! Det er også derfor, vi giver 30 års garanti på gennemtæring på vores undervognsbehandlinger. Samtidig passer vi på miljøet, da vi anvender markedets absolut mest miljøvenlige produkter. Desuden vil du også oplevet at produktet er lugtfrit.

Vil du have en pris på undervognsbehandling af din bil?

Du er også meget velkommen til at ringe på telefon 66 17 13 00. Her sidder vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have til vores undervognsbehandlinger.

Ønsker du en pris på en undervognsbehandling? Ring på telefon 66 17 13 00 eller book en tid via knappen øverst i menuen.

Du kan også sende en mail til kontakt@fynsundervognscenter.dk. Vi svarer dig så hurtigt vi kan, så din bil kan køre velbeskyttet rundt på vejene.

Ofte stillede spørgsmål

til undervognsbehandling af nye biler

Ruster nye biler?

Ja helt bestemt! Vi har været i branchen siden 1969 og har set det meste. Alle biler ruster uanset ny, gammel, billig! Det samme siger Teknologisk Institut og FDM. I Danmark har vi verdens mest rustfremkaldende klima, med høj luftfugtighed hele året rundt.

Min bil ser fin ud udefra – kan den være rusten alligevel?

Vi ser stort set uden undtagelse, at biler er rustne, når de først kommer på lift og bliver undersøgt nærmere. Udefra kan man slet ikke forestille sig, at bilen kan være rusten i det skjulte, når den ligner en helt ny bil udefra. Vi tilbyder en gratis rustkontrol, så man kan få det undersøgt – du kan booke sådan en online.

Er nye biler ikke galvaniserede?

Nogle biler er ganske rigtigt galvaniseret, hvilket betyder, at der er ”lagt” et ultratyndt zinklag (20 gange tyndere end en lakering) på bilen. Dette zinklag korroderer (ruster) på lige fod med jern eller metal, hvis der ikke er noget rustbeskyttelse til stede – da laget er meget tyndt, forsvinder det hurtigt, og herefter er der direkte adgang til jernoverfladen – og så går det meget stærkt herefter.